Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!

Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського

Факультет технології вина та туристичного бізнесу


Декан
Декан
к.т.н.,доц.
Саркісян Ганна Овсепівна,
ауд. А-202,
тел. 712-40-58, 712-42-98

Сайт факультета

Факультет готує бакалаврів за спеціальностями:

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГЇЇ
Освітня програма:

Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства

 
242 ТУРИЗМ
Освітні програми:
Міжнародний туризм
 

а також магістрів за спеціальностями:

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГЇЇ
Освітньо-професійні програми:

Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства

Освітньо-наукова програма:

Сенсорний аналіз в харчових технологіях
 
242 ТУРИЗМ 
Освітньо-професійна програма:
Міжнародний туризм
 

181 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГЇЇ 

Освітньо-професійна програма "Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства" – студентів чекає комплексна практика на сімейних підприємствах Франції, на провідних, сучасних підприємствах України. Є можливість пройти стажування та навчання за програмою академічної мобільності у Чилі, Італії, Німеччині, Греції.
Виробнича практика проходить на сучасних підприємствах виноробної, пивної та безалкогольної галузях харчової промисловості.
Випускники успішно працюють керівниками, начальниками виробництв, головними технологами, завідувачами лабораторій, дегустаторами, сомельє  як в Україні, так і за кордоном.

Одеський регіон має найбільші площі виноградників в Україні, а сама Одеса є великим рекреаційним центром, що робить перспективною та престижною професію винороба, енолога, броварника.

Підготовку студентів за вищезгаданими напрямами здійснює провідна в Україні кафедра Технології вина та енології, основоположниками якої були видатні вчені і педагоги. Сайт кафедри.
На кафедрі викладається більше ніж 19 дисциплін, серед яких:

  • Технологія вина,
  • Ампелогргафія,
  • Технологія слабоалкогольних та міцних алкогольних напоїв,
  • Хімія та біохімія вина та інші
  • Сенсорний аналіз.

За участю кафедри створені навчально-науково-виробничі комплекси, що дозволяють використовувати для навчального процесу виробничі ресурси передових підприємств України, сучасне аналітичне обладнання галузевих науково-дослідних інститутів (Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства ім. В.Е. Таїрова»).

Виробнича практика проходить на сучасних підприємствах виноробної і пивобезалкогольної галузей харчової промисловості («Французький бульвар», «Шабо», Миколаївське відділення ВАТ САН Інбев Україна, «Оболонь« та ін.) у містах Одеса, Болград, Дніпропетровськ, Артемовськ, Миколаїв, Херсон та ін.

Кращі студенти нашого факультету стажуються у Франції, Італіі, США, Болгарії, Чілі та інших країнах.

Отримані знання, досвід дозволяють випускникам бути конкурентоздатними на ринку праці. Вони успішно працюють керівниками, головними фахівцями, начальниками змін та цехів, завідуючими лабораторіями, технологами, енологами, інженерами-хіміками акціонерних, часних підприємств, в науково-дослідних та проектних організаціях не тільки нашої держави, але й за кордоном (Білорусь, Молдова, Франція, Ізраїль, Чехія, Словакія та ін.).

Освітньо-наукова програма "Сенсорний аналіз харчових продуктів" – програма підготовки за СВО «магістр» - сучасна програма, що створена за вимогою часу, для абітурієнтів, що мріють стати експертами харчових продуктів. Програма передбачає можливість навчання за академічною мобільністю в європейських країнах.

242 ТУРИЗМ

Освітньо-професійна програма "Міжнародний туризм" – міжнародний досвід, провідні країни світу, міжнародний туристичний ринок і туристичні потоки, організація туристичної діяльності, формальності в туризмі, бронювання квитків, формування туристичних пакетів, організація роботи туристичної компанії, організація роботи гіда, екскурсовода, різновиди туризму (сільський / зелений, круїзний, паломницький, винний, гастрономічний, діловий та ін.), дегустації в туризмі.

Передбачає практика та навчання по програмі подвійних дипломів. Зарубіжна практика у Франції, Італії, Німеччині,  Болгарії, Турції, Арабських Еміратах, Таїланді та багатьох інших країнах.

Кафедра туристичного бізнесу та рекреації займається підготовкою спеціалістів в галузі індустрії гостинності, що вивчає таки розділи, як:

-Трансфер

-Розміщення

-Харчування

-Розваги (анімаційні програми)

Випускники працюють керівниками туристичних компаній, гідами-екскурсоводами, трансферменами, готельними гідами, шопінггідами.

 

Сучасна креативна команда професіоналів кафедри Туристичного бізнесу та рекреації виховує бакалаврів і магістрів за спеціальністю 242 «Туризм».

Загальний підхід викладачів і науковців кафедри - це створення та примноження культурних цінностей людства.

Місія кожного викладача полягає в поширенні і передачі всіх своїх знань тим, з ким ми працюємо, про культуру і туристичний бізнес, технології процвітаннярекреацій і створення атракцій, про методи захоплюючого і пізнавального відпочинку.

Поєднання досвіду персоналу і ентузіазму, досягнень сучасних професіоналів і знань з індустрії туризму, стимулювання інноваційних підходів формуваннятуристичних продуктів та передової професійної практики дозволяє ставити перед кафедрою цілі розвитку студентів та перетворення їх у лідерів управління в туристичному та рекреаційному бізнесі та досягати цього. Студенти розвивають свої професійні навички в контексті туризму, а також мають впевненість у своїх знаннях для вирішення майбутніх глобальних проблем.

Щорічне стажування викладачів та спрага новітніх знань про всесвіт в процесі роботи за навчально-науковим напрямом кафедри дозволило відвідати основні туристичні атракції та рекреації України, Грузії, Федеративної Республіки Німеччини, Французької Республіки, Турецької Республіки, Королівства Бельгії, Словацької Республіки, Республіки Кіпр. Тісна співпраця з професійними організаціями, освітніми закладами цих країн дозволяє створити умови для отримання студентами сучасної практики з туризму.

Усі співробітники кафедри дбають не тільки про розвиток інтелектуальних особливостей майбутніх професіоналів (турменеджерів, турлідерів і усіх тих, хто мріє про поєднання престижної професії і хобі різноманітних подорожей та пригод), а й про індивідуальність кожного.

Кафедра пишається своїми освітніми, науковими і професійними досягненнями, створює умови для здобутку компетенцій своїх випускників за такими дисциплінами:

  • туризмологія
  • організація турфірми
  • пізнавальний туризм
  • регіональний туризм
  • винний туризм
  • гастрономічний туризм
  • міжнародний туризм

У наукових працях викладачів і студентів є дослідження привабливості туристичної галузі в майбутньому та інвестиційної привабливості турбізнесу і на Одещині, і в Світі. Тому кафедра гідно виступає на регіональному та міжнародному рівні як будівник успішного розвитку туризму.

Сайт кафедри http://tourism.ontu.edu.ua/
Сторінка FB facebook.com/dep.tour.bus
E-mail dep.tour.bus@gmail.com

Навчись обирати найкраще!

Більше інформації про факультет Технології вина та туристичного бізнесу Ви можете отримати на сайті http://www.tvnb.ontu.edu.ua

 

Задати питання