В навчально науковому інституті Зернового переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза забезпечується якісний рівень підготовки студентів, завдяки широкому використанню сучасних методів викладання і навчання, а також всіляких способів оцінювання знань, умінь і навиків. В процесі навчання використовуються наступні основні принципи: кредитність, модульність, методичне консультування, науковість і технологічність, інновационность, компетенція, кваліфікація.
В навчально науковому інституті Зернового переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза використовуються сучасні інформаційні технології на базі персональних комп’ютерів з використанням пакетів прикладних програм для різних розрахунків для курсового і дипломного проектів.
В процесі навчання використовуються активні методи навчання, які забезпечують ефективне моделювання різних ситуацій на виробничих підприємствах.
З метою підвищення інтересу студентів до учбового процесу і підвищення якості знань в навчально науковому інституті Зернового переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза використовуються опорні конспекти лекцій – студент дістає можливість працювати індивідуально з конспектом по темах лекцій, самостійно поповнюючи його новими даними, що формує його як майбутнього фахівця.
Для підготовки кадрів високої кваліфікації, здібних до творчої трудової діяльності, особлива увага в навчально науковому інституті Зернового переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза приділяється науково – дослідницькій діяльності студентів, участі студентів в олімпіадах, конкурсах, академічних і міжвузівських конференціях, в написанні наукових праць. Творча робота над темами наукових досліджень розвиває наукове мислення студентів, грунтується на знанні теоретичних положень, на опануванні методів дослідження, навиками і уміннями їх вживання при вирішенні практичних завдань.
Сьогодні ННІ ЗПіХБ готує «Бакалаврів», «Магістрів» за традиційними спеціальностями:
- Харчові технології (1. Технології зберігання і переробки зерна, 2. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів);
- Галузеве машинобудування (IT-сервіс обладнання).
На вимогу сучасного розвитку галузі хлібопродуктів відкрито наступні «Освітні програми»:
- Технології зберігання і переробки зерна;
- Технології хліба,кондитерських, макаронних виборів та харчоконцентратів;
- IT-сервіс обладнання.
Сьогодні ННІ ЗПіХБ готує бакалаврів за спеціальностями |
Підготовка магістрів в ННІ ЗПіХБ здійснюється за спеціальностями: |
133 «Галузеве машинобудування» Освітньо-професійні програми: «IT-сервіс обладнання» «Енергетичний менеджмент та ІТ-сервіс обладнання» |
133 «Галузеве машинобудування» Освітньо-професійні програми: «IT-сервіс обладнання» |
181 «Харчові технології» Освітньо-професійні програми: «Технології зберігання і переробки зерна», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»
|
181 «Харчові технології» Освітньо-професійні програми: «Технології зберігання і переробки зерна», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»
|
Значна увага навчально-науковому інституті зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза приділяється науковій роботі студентів, в процесі якої вони оволодівають навичками самостійного проведення досліджень, вирішення складних організаційних та інженерних задач з використанням сучасних інформаційних технологій.
Випускники навчально-наукового інституту зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза успішно працюють директорами елеваторів, мукомельних, круп’яних, комбікормових заводів, хлібозаводів, кондитерських і макаронних виробництв, керівниками економічних, технологічних відділів, начальниками цехів, завідуючими лабораторіями, головними інженерами, а також на підприємствах суміжних галузей, у відповідних науково-дослідних і проектних організаціях, викладають у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах.
Додаткову інформацію про навчально-науковоий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза можна знайти на web-сайті http://institute-bogomaza.ontu.edu.ua/ |
к.т.н., доцент
Соц Сергій Михайлович,
ауд. Б-307,
тел. 712-41-86
Сайт ННІ ЗПіХБ