Факультет технології зерна і зернового бізнесу

Україна є одним з лідерів на світовому ринку зерна, тому потребує постійного оновлення ресурсного потенціалу, одним з елементів якого є кадрова складова.
Ринок зерна розвивається таким чином, що потребує виходу за межі однієї країни та все більшу інтеграцію у світову економіку. Так, у 2018 році тільки експорт зернових з України забезпечив середньомісячне надходження валютної виручки в сумі 0,6 млрд. США. За 2018 рік завдяки збільшенню обсягів експорту агросектор забезпечив 28% валютних надходжень в нашу економіку.
Сьогодні факультет готує «Бакалаврів», «Магістрів» за традиційними спеціальностями:
- Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
- Харчові технології (1. Технології зберігання і переробки зерна, 2. Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів);
- Галузеве машинобудування (IT-сервіс обладнання).
На вимогу сучасного розвитку галузі хлібопродуктів відкрито наступні «Освітні програми»:
- Міжнародна торгівля зерном;
- Управління бізнесом;
- Технології зберігання і переробки зерна;
- Технології хліба,кондитерських, макаронних виборів та харчоконцентратів;
- IT-сервіс обладнання.
Сьогодні факультет готує бакалаврів за спеціальностями |
Підготовка магістрів на факультеті здійснюється за спеціальностями: |
076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» Освітньо-професійні програми: "Міжнародна торгівля зерном" "Управління бізнесом" |
076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» Освітньо-професійні програми: "Міжнародна торгівля зерном" "Управління бізнесом" |
133 «Галузеве машинобудування» Освітньо-професійні програми: «IT-сервіс обладнання» |
133 «Галузеве машинобудування» Освітньо-професійні програми: «IT-сервіс обладнання» |
181 «Харчові технології» Освітньо-професійні програми: «Технології зберігання і переробки зерна», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»
|
181 «Харчові технології» Освітньо-професійні програми: «Технології зберігання і переробки зерна», «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»
|
Значна увага на факультеті приділяється науковій роботі студентів, в процесі якої вони оволодівають навичками самостійного проведення досліджень, вирішення складних організаційних та інженерних задач з використанням сучасних інформаційних технологій.
Випускники факультету ТЗіЗБ успішно працюють директорами елеваторів, мукомельних, круп’яних, комбікормових заводів, хлібозаводів, кондитерських і макаронних виробництв, керівниками економічних, технологічних відділів, начальниками цехів, завідуючими лабораторіями, головними інженерами, а також на підприємствах суміжних галузей, у відповідних науково-дослідних і проектних організаціях, викладають у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах.
![]() |
Додаткову інформацію про факультет технології зерна і зернового бізнесу можна знайти на web-сайті www.thikv.ontu.edu.ua |
к.т.н., доцент
Соц Сергій Михайлович,
ауд. Б-307,
тел. 712-41-86
Сайт факультета