Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!
  • Меню
    • Головна
    • Новини
    • Ліцензія
    • Графік роботи
    • Контакти
    • Про університет
    • 0 800 600 112
    • Пошук
    • ukraine
      • UKRAINE
      • ENGLISH
  • Вступнику
  • OFFLINE
  • Студенту
  • Інститути
  • Коледжі
  • For foreigners
  • ОЦ "Україна"
Х

Вступнику

Правила прийому 2025

Коефіцієнти НМТ 2025

Вартість навчання 2025

Рейтингові списки

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Бакалавр

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Магістр

Запитання і відповіді

Стартовий факультет. Підготовчі курси (підготовка до НМТ)

Для іноземних громадян

Архів наказів про зарахування з ЄДЕБО

Студентський житловий комплекс

Подача документів

  • Випускнику школи
  • Випускнику коледжу
  • Бакалавру

Програми вступних іспитів

  • Програми підготовки для вступників
  • Розклад ІСПИТІВ - 2025
  • Критерії оцінювання вступних іспитів
  • Електронний каталог літературних джерел

Нормативна база

  • Положення про Приймальну комісію
  • Положення про апеляційну комісію Одеського національного технологічного університету
  • Захист персональних даних
  • Накази про затвердження складу приймальної комісії ОНТУ на 2025 рік та зміни
  • ПРОТОКОЛИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ
  • НАКАЗИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ 2023/2024
  • Положення про мотивацiйний лист та наказ про склад комісії
  • Умови доступності ОНТУ для навчання осіб з особливими освітніми потребами
  • Положення про студентський житловий комплекс ОНТУ
  • Положення про Предметну олімпіаду Одеського національного технологічного університету

OFFLINE44

  • Formation des citoyens ?trangers
  • ????? ????? ???? CSS ????????: ???? ??? ????
  • Teaching of Foreign Citizens and Stateless Persons

Студенту

Студмістечко

  • Студентський житловий комплекс

Студентське життя

  • Навчальний спортивно-оздоровчий комплекс ОНТУ
  • Студентський клуб
  • Cтуд. самоврядування

Працевлаштування

  • Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників

Інститути

Інститути

  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Навчально-науковий інститут харчових технологій ім. М.О. Грішина
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Навчально-науковий інститут комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова
  • Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського
  • Навчально-науковий інститут економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна
  • Центр вивчення іноземних мов «Success»
  • Підготовчий центр «Стартовий факультет»

Коледжі

  • Одеський технічний фаховий коледж
  • Механіко-технологічний фаховий коледж
  • Фаховий коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу
  • Фаховий коледж промислової автоматики та інформаційних технологій
Свернуть
  •  
  • Інститути
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Спеціальності

G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології зберігання і переробки зерна СВО Бакалавр, Магістр

Освітня програма «Технології зберігання і переробки зерна» передбачає підготовку фахівців для підприємств зернозаготівельної  та зернопереробної галузі – хлібоприймальних підприємств, заготівельних, виробничих і фондових елеваторів, потужних перевалочних зернових терміналів, борошномельних, комбікормових заводів, лабораторій з контролю якості та ін.

Зростання світового попиту на зерно і продукти переробки зумовило бурхливий розвиток галузі. Будуються нові сучасні зерносховища, борошномельні та комбікормові заводи, автоматизовані елеватори, безліч портових зернових перевантажувальних терміналів, які оснащені за останнім словом технології і техніки. Введення в дію великого числа нових підприємств створює багато вакансій для інженерних спеціальностей і забезпечує роботою молодих фахівців, попит на яких в галузі дуже високий.

Випускники успішно працюють технологами, завідувачами лабораторіями, начальниками змін і цехів, менеджерами, головними фахівцями, директорами і керівниками різного рівня на підприємствах різних форм власності, в проектних організаціях, науково-дослідних і вищих навчальних закладах не тільки України, а й за її межами.

Студенти проходять практику і успішно працевлаштовуються на провідних підприємствах України, в тому числі і з іноземними інвестиціями – СП ТОВ «НІБУЛОН», ТОВ «Укрелеваторпром», ТОВ «Іллічівський зерновий термінал», Kernel Group, ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», «Бунге Україна», «Каргілл», ПАТ «ДПЗКУ» «Одеський зерновий термінал», ТОВ «Агротрейд-Юг», ТОВ «СанТрейд» і багатьох інших.

 Програма підготовки включає:

  • технології первинної обробки та зберігання зерна;
  • технології виробництва муки;
  • технології виробництва круп і інших зернових продуктів;
  • технології комбікормового виробництва;
  • технологія біопалива;
  • технології продуктів швидкого приготування; 
  • технології преміксів; 
  • автоматизоване проектування підприємств. 

Від поля до столу зерно проходить довгий шлях. І починається він з елеваторів – сучасних високомеханізованих та автоматизованих підприємств, які забезпечують первинну обробку, надійне зберігання зерна та безперервний моніторинг його якості. Україна щороку вирощує, переробляє, споживає та експортує біля 40 млн. тонн зерна. Загострення світової продовольчої кризи зобов’язало Україну збільшити обсяг виробництва зерна до 80 млн. тонн. Тому у найближчі 5-10 років будуватимуться нові елеватори і зернопереробні підприємства, потреба у фахівцях зростатиме.

Мукомельні та круп’яні заводи діють у кожному регіоні України та являють собою сучасні автоматизовані підприємства, які  виготовляють близько 80 видів, сортів і номерів муки, круп, пластівців, екструдатів та інших зернових продуктів.

Комбікормова промисловість України успішно розвивається. Збудовано та будуються десятки нових заводів, обсяги виробництва комбікормів щороку зростають на 15-20%, що потребує відповідного кадрового забезпечення. Комбікорм у всьому світі перетворився на унікальний «інструмент», який забезпечує виробництво безпечних, натуральних і повноцінних продуктів харчування.

В Україні, як і у всьому світі, поширюється використання біопалива (біопелет), яке виготовляють з відходів і побічних продуктів переробки сільськогосподарської сировини. Технології виробництва біопелет і комбікормів мають багато спільного, що дозволяє випускникам кафедри технології комбікормів налагоджувати процес і обслуговувати підприємства з виробництва альтернативних видів палива.

СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ КОМБІКОРМІВ –
ОЗНАКА РОЗВИНЕНОЇ КРАЇНИ!


Факультет плідно співпрацює з підприємствами-лідерами галузі: ЗАТ “Укрелеваторпром” (Одеса), “Нібулон” (Миколаїв), ВАТ «Миронівський ЗВКК» (ТМ «Наша Ряба»), ТОВ «Катеринопольський елеватор», ВАТ «Роздільнянський Агропостачсервіс», ДП «Ізюмський КХП», ВАТ «Білгород-Дністровський КХП», ДП «Новоукраїнський КХП», ДП «Куліндоровський КХП» та ін.

Майбутні спеціалісти – це працівники потужних зернових терміналів, що експортують зерно у різні країни світу, хлібних інспекцій; керівні кадри елеваторів, комбінатів хлібопродуктів, хлібопекарських, макаронних, кондитерських та харчоконцентратних підприємств, виробничо-технологічних лабораторій та ін.

Найкращі випускники продовжують навчання в аспірантурі та поповнюють ряди професорсько-викладацького колективу.

 


Додатково на дану тему:

  • G11 МАШИНОБУДУВАННЯ (ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ G11.03 ТЕХНОЛОГІЧНІ МАШИНИ ТА ОБЛАДНАННЯ): Енергетичний менеджмент та ІТ-сервіс обладнання СВО Бакалавр, Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології хліба, кондитерських, макаронних виробництв та харчоконцентратів СВО Бакалавр , Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології хліба, кондитерських, макаронних виробництв та харчоконцентратів СВО Магістр

  • G11 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології зберігання та переробки зерна СВО Магістр

  • G11 МАШИНОБУДУВАННЯ (ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ): ІТ-сервіс обладнання СВО Магістр

Copyright© Andrew M. Odessa, 2011-2025
Copyright© ONTU Odessa, 2011-2025
створене за: 20.0 секунди
http://andy.od.ua
Задати питання