
к.т.н., доцент Шарахматова Тетяна Євгеніївна
Директор ННІХТ ім. М.О. Грішина
E-mail: sharahmatova@ukr.net
Контактний номер: +38 048 712 40 06
Сайт інституту: nnikht.ontu.edu.ua
Аудиторія: А-230
Заступник директора
Чабанова Оксана Борисівна
E-mail: oksana_chabanova17@ukr.net
Контактний номер: +38 095 222 06 78
Інститут завдяки висококваліфікованому професорсько-викладацькому складу, теоретичній і прикладній базі навчання здійснює підготовку висококласних фахівців, для м'ясної, молочної, жирової і рибопереробної галузей промисловості за багаторівневою системою бакалавр-магістр на бюджетній і контрактній основах, на денній і заочній формах навчання.
Інститут здійснює підготовку за наступними спеціальностями:
- G13 Харчові технології
- освітня програма:
- Технології ресторанного бізнесу та здорового харчування
- Технологічна експертиза та безпека харчової продукції
- Технології м’ясних і рибних продуктів
- Технології молока, жирів і продуктів для індустрії краси
- G21 Біотехнології та біоінженерія
- освітня програма:
- Біотехнології та біоінженерія
- H2 Тваринництво
- освітня програма:
- Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
?.
- ??
Основні напрями діяльності Інституту:
- забезпечення та реалізація фундаментальних і прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок у рамках пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки у рамках наукових шкіл, які функціонують в ОНТУ;
- участь у роботі міжгалузевих та науково-дослідних лабораторіях;
- організацію та проведення професійних тренінгів, семінарів для фахівців та підприємств харчової та зернопереробної промисловості;
- вияв талановитої студентської молоді для створення майбутньої професійної еліти України, яка забезпечить формування нових прибуткових ідей для бізнесу;
- участь у програмах обміну студентів, у тому числі Erasmus+.;
- реалізація сучасних вимог до освіти на основі теоретично-аналітичної і практичної інформації о світових, європейських, українських тенденціях розвитку харчової та зернопереробної промисловості, участь у навчальному процесі провідних спеціалістів харчової галузі;
- міжнародне наукове, науково-технічне та освітнє співробітництво з університетами-партнерами, фірмами, фондами, профільними асоціаціями, провідними європейськими центрами, а також участь студентів у міжнародних грантах;
- проведення наукових досліджень та розробок студентами, створення конкурентоспроможних на світовому ринку науково-прикладних розробок та новітніх технологій у харчовій галузі, впровадження інноваційної діяльності та забезпечення на цій основі умов здійснення поглибленої наукової і науково-технічної підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств харчової та зернопереробної промисловості;
- сприяння накопиченню наукових знань, інтелектуальної власності магістрантами, аспірантами і докторантами для подальшого їх працевлаштування за фахом як наукових і науково-педагогічних працівників, розробників вітчизняних технологій, менеджерів науково-технологічного бізнесу та державного управління у сфері освіти, науки, техніки та технології;
- здійснення трансферу новітніх технологій у рамках науково-технічної і виробничої кооперації та співробітництва з підприємствами харчової та зернопереробної промисловості;
- підготовка науково-методичної бази підвищення кваліфікації наукових і науково-педагогічних працівників, післядипломної підготовки та перепідготовки кадрів за головними напрямами наукової і науково-технічної діяльності ІХТ ім. М.О. Грішина.;
Інститут об'єднує наступні кафедри:
Після закінчення навчання фахівці можуть працювати: на фермерських, кормо-, молоко-, м'ясо- виробничих та переробних підприємствах, у спеціалізованих лабораторіях ветеринарної медицини, діагностичних центрах, лабораторіях екологічного контролю, аналітичних лабораторіях підприємств, що займаються виробництвом, переробкою, зберіганням, реалізацією сільськогосподарської та харчової продукції та ін.
Під керівництвом викладачів і представників підприємств студенти проходять ознайомчу, технологічну і переддипломну практики на сучасних підприємствах різних галузей України, оснащених високотехнологічним устаткуванням за останнім словом техніки: ТОВ «Данон», ЗАТ «Лакталіс», ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», ТОВ «ІНТЕР ФУД», ЗАТ «Золотоніський маслопереробний завод», ЗАТ «Ласка», ЗАТ «Дельта Вілмар СНГ», ВАТ «Одеський олійножировий комбінат» ОАО «Іллічівський олійножировий комбінат», ВАТ «Вінницький олійножировий комбінат», ЧП Фірма «Гармаш», СП «Векка», ТОВ «Одеський м'ясопереробний завод», ТОВ «Лібра», ЗАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Тульчин м'ясо», ТОВ «Еліт-Одеса», ТОВ «Антарктика», а також на рибопереробних підприємствах США (Аляска), Канади.
Найголовніше питання, яке хвилює людей, хороша, перспективна, високооплачувана робота, яка дає впевненість у майбутньому і забезпечує кар'єрний ріст. В Україні за останні роки побудовані суперсучасні підприємства по випуску особливо затребуваної харчової продукції, на яких є перспектива кар'єрного зростання високої заробітної плати. Тому за майбутнє наших випускників ми впевнені!






Наші соціальні мережі: