Освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» забезпечує наступні теоретичні та професійні навики:
- основні поняття і принципи функціонування підприємств харчової промисловості та закладів ресторанного господарства;
- організація, управління та контроль якості і безпечності харчових продуктів;
- сутність та параметри технологічних процесів виробництва харчових продуктів;
- принципи розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій і методів контролю їхньої якості та безпеки;
- правила застосування законодавчої та нормативної бази;
- система аналізу маркетингової діяльності у виробничих умовах.
Для підвищення професійних практичних навиків студентів, передбачено ознайомчу та хіміко-аналітичну, технологічну, переддипломну практику в реальних умовах на договірних засадах з підприємствами харчової та переробної промисловості, з державними і комунальними органами управління та контролю, з науково-дослідницькими установами та установами інспекційно-технічної експертизи.
Випускник здатний виконувати професійну діяльність на підприємствах, у закладах, установах та організаціях усіх форм власності відповідно до Національного класифікатора України (Класифікатора професій (ДК 003:2010) та International Standard Classification of Occupations 2008 (ISCO-08)) згідно отриманого фаху і кваліфікації за галуззю знань 18 «Виробництво та технології».
Після закінчення навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» випускники спроможні працювати як інспектори з контролю якості харчової продукції у:
- структурних підрозділах підприємств харчової промисловості різних галузей;
- закладах ресторанного господарства;
- торгівельних мережах;
- випробовувальних центрах і лабораторіях, що проводять оцінку безпечності та якості харчових продуктів.
За умов набуття відповідного досвіду, інспектор контролю якості харчової продукції може адаптуватися до таких напрямів суміжної професійної діяльності як проектно-технологічна та організаційно-управлінська.