Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!
  • Меню
    • Головна
    • Новини
    • Ліцензія
    • Графік роботи
    • Контакти
    • Про університет
    • 0 800 600 112
    • Пошук
    • ukraine
      • UKRAINE
      • ENGLISH
  • Вступнику
  • OFFLINE
  • Студенту
  • Інститути
  • Коледжі
  • For foreigners
  • ОЦ "Україна"
Х

Вступнику

Правила прийому 2025

Коефіцієнти НМТ 2025

Вартість навчання 2024

Рейтингові списки

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Бакалавр

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Магістр

Запитання і відповіді

Стартовий факультет. Підготовчі курси (підготовка до НМТ)

Для іноземних громадян

Архів наказів про зарахування з ЄДЕБО

Студентський житловий комплекс

Подача документів

  • Випускнику школи
  • Випускнику коледжу
  • Бакалавру

Програми вступних іспитів

  • Програми підготовки для вступників
  • Розклад ІСПИТІВ - 2025
  • Критерії оцінювання вступних іспитів
  • Електронний каталог літературних джерел

Нормативна база

  • Положення про Приймальну комісію
  • Положення про апеляційну комісію Одеського національного технологічного університету
  • Захист персональних даних
  • Накази про затвердження складу приймальної комісії ОНТУ на 2025 рік та зміни
  • ПРОТОКОЛИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ
  • НАКАЗИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ 2023/2024
  • Положення про мотивацiйний лист та наказ про склад комісії
  • Умови доступності ОНТУ для навчання осіб з особливими освітніми потребами
  • Положення про студентський житловий комплекс ОНТУ
  • Положення про Предметну олімпіаду Одеського національного технологічного університету

OFFLINE44

  • Formation des citoyens ?trangers
  • ????? ????? ???? CSS ????????: ???? ??? ????
  • Teaching of Foreign Citizens and Stateless Persons

Студенту

Студмістечко

  • Студентський житловий комплекс

Студентське життя

  • Навчальний спортивно-оздоровчий комплекс ОНТУ
  • Студентський клуб
  • Cтуд. самоврядування

Працевлаштування

  • Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників

Інститути

Інститути

  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Навчально-науковий інститут харчових технологій ім. М.О. Грішина
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Навчально-науковий інститут комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова
  • Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського
  • Навчально-науковий інститут економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна
  • Центр вивчення іноземних мов «Success»
  • Підготовчий центр «Стартовий факультет»

Коледжі

  • Одеський технічний фаховий коледж
  • Механіко-технологічний фаховий коледж
  • Фаховий коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу
  • Фаховий коледж промислової автоматики та інформаційних технологій
Свернуть
  •  
  • Інститути
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Спеціальності

G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології хліба, кондитерських, макаронних виробництв та харчоконцентратів СВО Бакалавр , Магістр

Освітня програма «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» передбачає підготовку фахівців для підприємств з виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів, страв швидкого приготування, снеків, чаю та кави.

Нині в Україні функціонує багато підприємств різної потужності та форми власності, які динамічно розвиваються та нарощують потужності виробництва. Окрім того на український ринок прийшли промислові іноземні компанії, і з'ясувалося, що на ринку праці майже відсутні молоді інженери-технологи, які володіють сучасними технологіями. То ж попит на таких спеціалістів просто колосальний.

Наші випускники – це керівники харчових підприємств різної потужності та різних форм власності, керівники виробничих підрозділів, директори фірм, професіонали у сфері інноваційної діяльності, це професіонали з управління проектами та програмами у сфері харчових виробництв, це професіонали з контролю за якістю харчових продуктів на підприємствах компаній «Roshen», «Puratos», «Lacomba», «Конти», «Бісквіт-шоколад», «Хлібодар», «Золота миля», «Одеський коровай», «Кулиничі» та багатьох-багатьох інших.

Програма підготовки включає:

  • технології хліба та хлібобулочних виробів;
  • технології кондитерських виробів;
  • технології макаронних виробів;
  • технології харчоконцентратів;
  • технологія кави і кавових напоїв;
  • технологія чаю.
ХЛІБ ВСЬОМУ ГОЛОВА!

 

Хліб – один із найважливіших і найдавніших продуктів харчування, з’явився ще в епоху неоліту, а хліб з дріжджового тіста вперше з’явився в Єгипті у XVII столітті до н. е. Хлібопекарська промисловість України щороку поповнюється новими хлібозаводами та міні-пекарнями у великих містах і невеликих селищах, асортимент хлібобулочних виробів постійно розширюється. 

Виробництво хліба – відповідальна справа, адже він має велике значення для підтримки соціальної стабільності в суспільстві. 

Макарони були відомі у IV тисячолітті до н.е. – в єгипетських гробницях знаходять зображення людей, які виготовляють локшину. Слово «maccheroni» – сицилійського походження, означає «оброблене тісто» (від італ. слова «макаре», що означає «м’яти, місити»). 

 

ТЕХНОЛОГІЯ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ –
СМАК СОЛОДКОГО ЖИТТЯ!

Перша макаронна фабрика в царській Росії відкрилася в Одесі в кінці ХVIII століття – через 30 років після того, як француз Малуен у 1767 році вперше описав технологію виготовлення цього продукту. Сучасна макаронна галузь України стрімко розвивається. Будуються нові фабрики, цехи, розширюється асортимент, запроваджуються макаронні продукти швидкого приготування.

Якість української кондитерської продукції вийшла на світовий рівень, національні бренди завойовують світову славу. Для роботи на сучасних підприємствах потрібні фахівці з високим рівнем теоретичних знань, практичних навичок та відповідальності.

Випускники факультету працюють у різних секторах зернопереробної та харчової промисловості, обіймаючи посади директорів, головних технологів та інженерів, начальників лабораторій, цехів і змін.

Факультет плідно співпрацює з підприємствами-лідерами галузі: ВАТ «Одеський коровай», «Одеська паляниця», фабрики Міжнародної кондитерської корпорації ROSHEN, «АВК», «Світоч» та ін.

Майбутні спеціалісти – це працівники потужних зернових терміналів, що експортують зерно у різні країни світу, хлібних інспекцій; керівні кадри елеваторів, комбінатів хлібопродуктів, хлібопекарських, макаронних, кондитерських та харчоконцентратних підприємств, виробничо-технологічних лабораторій та ін. Найкращі випускники продовжують навчання в аспірантурі та поповнюють ряди професорсько-викладацького колективу.

НАШІ ПАРТНЕРИ – 
ЛІДЕРИ ХАРЧОВОЇ ІНДУСТРІЇ

 


Додатково на дану тему:

  • G11 МАШИНОБУДУВАННЯ (ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ): Енергетичний менеджмент та ІТ-сервіс обладнання СВО Бакалавр, Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології зберігання і переробки зерна СВО Бакалавр, Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології хліба, кондитерських, макаронних виробництв та харчоконцентратів СВО Магістр

  • G11 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології зберігання та переробки зерна СВО Магістр

  • G11 МАШИНОБУДУВАННЯ (ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯМИ): ІТ-сервіс обладнання СВО Магістр

Copyright© Andrew M. Odessa, 2011-2025
Copyright© ONTU Odessa, 2011-2025
створене за: 1.65 секунди
http://andy.od.ua
Задати питання