Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!
  • Меню
    • Головна
    • Новини
    • Ліцензія
    • Графік роботи
    • Контакти
    • Про університет
    • 0 800 600 112
    • Пошук
    • ukraine
      • UKRAINE
      • ENGLISH
  • Вступнику
  • OFFLINE
  • Студенту
  • Інститути
  • Коледжі
  • For foreigners
  • ОЦ "Україна"
Х

Вступнику

Правила прийому 2025

Коефіцієнти НМТ 2025

Вартість навчання 2025

Рейтингові списки

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Бакалавр

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Магістр

Запитання і відповіді

Стартовий факультет. Підготовчі курси (підготовка до НМТ)

Для іноземних громадян

Архів наказів про зарахування з ЄДЕБО

Студентський житловий комплекс

Подача документів

  • Випускнику школи
  • Випускнику коледжу
  • Бакалавру

Програми вступних іспитів

  • Програми підготовки для вступників
  • Розклад ІСПИТІВ - 2025
  • Критерії оцінювання вступних іспитів
  • Електронний каталог літературних джерел

Нормативна база

  • Положення про Приймальну комісію
  • Положення про апеляційну комісію Одеського національного технологічного університету
  • Захист персональних даних
  • Накази про затвердження складу приймальної комісії ОНТУ на 2025 рік та зміни
  • ПРОТОКОЛИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ
  • НАКАЗИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ 2023/2024
  • Положення про мотивацiйний лист та наказ про склад комісії
  • Умови доступності ОНТУ для навчання осіб з особливими освітніми потребами
  • Положення про студентський житловий комплекс ОНТУ
  • Положення про Предметну олімпіаду Одеського національного технологічного університету

OFFLINE44

  • Formation des citoyens ?trangers
  • ????? ????? ???? CSS ????????: ???? ??? ????
  • Teaching of Foreign Citizens and Stateless Persons

Студенту

Студмістечко

  • Студентський житловий комплекс

Студентське життя

  • Навчальний спортивно-оздоровчий комплекс ОНТУ
  • Студентський клуб
  • Cтуд. самоврядування

Працевлаштування

  • Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників

Інститути

Інститути

  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Навчально-науковий інститут харчових технологій ім. М.О. Грішина
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Навчально-науковий інститут комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова
  • Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського
  • Навчально-науковий інститут економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна
  • Центр вивчення іноземних мов «Success»
  • Підготовчий центр «Стартовий факультет»

Коледжі

  • Одеський технічний фаховий коледж
  • Механіко-технологічний фаховий коледж
  • Фаховий коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу
  • Фаховий коледж промислової автоматики та інформаційних технологій
Свернуть
  •  
  • Інститути
  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Спеціальності

J2 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ: Готельно-ресторанна та курортна справа СВО Бакалавр

В Одеському національному технологічному університеті більше 10ти років ведеться профільна підготовка фахівців в області індустрії гостинності, яка включає готельний і ресторанний  бізнес. Світовий досвід показує, що це один з найбільш прибуткових і високорентабельних видів бізнесу.

Сьогодні спеціаліст в області готельного та ресторанного бізнесу — одна з найцікавіших, престижних і високооплачуваних професій, а якісна освіта та можливість міжнародної практики — запорука успішної кар’єри.

ПЕРСПЕКТИВИ РОБОТИ:

Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» — це майбутні ресторатори та готельєри — керуючі ресторанів, директора готелів, керівники готельних служб, сомельє, співробітники туристичних компаній і консалтингових фірм, експерти в сфері готельно-ресторанного бізнесу. Кожен другий керівник готелю та ресторану в Одесі – це випускник нашого Університету.

ПРОГРАМА НАВЧАННЯ за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» за напрямом підготовки «Готельно — ресторанна та курортна справа» передбачає вивчення дисциплін гуманітарної, соціально-економічної, загальноекономічної та професійної підготовки:

  • Організація ресторанного господарства
  • Організація готельного господарства
  • Менеджмент готельно-ресторанного господарства
  • Маркетинг готельно-ресторанного господарства
  • Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
  • Барна справа та організація роботи сомельє
  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Кулінарне мистецтво і етнічні кухні
  • Дизайн і проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства
  • Моніторинг світового ринку готельних і ресторанних послуг
  • Інформаційні системи і технології в готельно-ресторанному бізнесі і туризмі
  • та інші…

Перелік всіх дисциплін та повну программу навчання по кожній з них можна подивитись за посиланням на сайті кафедри “Готельно-ресторанного бізнесу” – вибіркові та обовязкові дисципліни бакалаврів спеціальності “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг”.

ПРАКТИКА В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:

Основний акцент при навчанні робиться на практичних аспектах готельно-ресторанного бізнесу (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття ведуть професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Регулярно проводяться семінари викладачів ВНЗ інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси. Практична підготовка студентів проходить на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси та області.

ГОЛОВНОЮ ПЕРЕВАГОЮ НАВЧАННЯ по спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» саме в  ОНТУ є можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику в країнах Європи і світу — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU і TSW), Туреччині (від компанії Tez-Tour, Anex Tour, TUI та ін.), Німеччині (за договором з компанією МітОст і Профітім) та інших країнах Європи (за договором з компанією TSWl та ін). Щороку близько 100 студентів проходять таку міжнародну практику!

Більш детальну інформацію про програми міжнародних практик та умови читайте тут — http://hospitality.ontu.edu.ua/mizhnarodna-praktika/

12 ПРИЧИН ДЛЯ ВИБОРУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ» саме в ОНТУ:

  • Всі студенти проходять комплексний курс професійної підготовки, який включає в себе чотири семестри практичних занять із технології приготування страв із овочів, м’яса, риби/морепродуктів і кондитерських виробів, а також два семестри кулінарного мистецтва і кухонь світу. Іспит проходить у вигляді кулінарного конкурсу, який приймають відомі шеф-кухарі Одеси.
  • Навчання по управлінню готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процессів RevSim (вперше в Україні)
  • Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами
  • Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів
  • Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і сомельє.
  • Цікава програма і дисципліни – організація готельного і ресторанного бізнесу, барна справа, основи роботи сомельє, кулінарне мистецтво, кухні світу, електронний бізнес, івент-менеджмент, маркетинг та інші.
  • 100% гарантія працевлаштування не тільки для випускників, а й для студентів усіх курсів. 85% студентів починають працювати в сфері готельно-ресторанного бізнесу вже з 2го курсу.
  • Всі студенти мають можливість роботи в період зимових (грудень-лютий) та літніх (липень-серпень) канікул у кращих ресторанах і готелях України.
  • Цікавий та прикладний диплом – реальний проект СВОГО готелю, ресторану або готельно-ресторанного комплексу з повним комплектом документації, бізнес-планом і концепцією.
  • Можливість міжнародної практики з 1го курсу для КОЖНОГО студента (без досвіду роботи, без знання іноземної мови, без конкурсу оцінок, без особистих витрат) з заробітною платою від 500 у.о. (трансфер, проживання, харчування та навчання – БЕЗКОШТОВНО).
  • Шість країн для міжнародної практики в кращих готелях і ресторанах (США, Франція, Туреччина, Греція, Німеччина та Болгарія) на період від 1 до 5 місяців (більше 100 студентів щороку).
  • Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями 800 євро/міс. (Erasmus+) в Португалії, Греції, Англії та Італії (4-5 студентів щороку).

Більше інформації про спеціальність “Готельно-ресторанна справа та кейтеринг” можна знайти на сайті випускової кафедри “Готельно-ресторанного бізнесу”

ВІДКРИТІ ЛЕКЦІЇ ПРЕДСТАВНИКІВ БІЗНЕСУ

Ми регулярно проводимо відкриті лекції представників бізнесу. У нас виступали Савелій Лібкін, Олександр Купер, Михайло Сосновських, Даніель Салєм, Олександр Йоурз…

 

Додатково на дану тему:

  • J2 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ: Готельно-ресторанна справа та кейтеринг СВО Магістр

  • J3 ТУРИЗМ ТА РЕКРЕАЦІЯ: Туризм, рекреація та гостинність СВО Бакалавр ,Міжнародний туризм Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства СВО Бакалавр, Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Сенсорний аналіз в харчових технологіях СВО МАГІСТР

  • J3 ТУРИЗМ ТА РЕКРЕАЦІЯ: Міжнародний туризм СВО Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства СВО Магістр

Copyright© Andrew M. Odessa, 2011-2025
Copyright© ONTU Odessa, 2011-2025
створене за: 5.23 секунди
http://andy.od.ua
Задати питання