Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!
  • Меню
    • Головна
    • Новини
    • Ліцензія
    • Графік роботи
    • Контакти
    • Про університет
    • 0 800 600 112
    • Пошук
    • ukraine
      • UKRAINE
      • ENGLISH
  • Вступнику
  • OFFLINE
  • Студенту
  • Інститути
  • Коледжі
  • For foreigners
  • ОЦ "Україна"
Х

Вступнику

Правила прийому 2025

Коефіцієнти НМТ 2025

Вартість навчання 2025

Рейтингові списки

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Бакалавр

Спеціальності: вступ ступінь вищої освіти Магістр

Запитання і відповіді

Стартовий факультет. Підготовчі курси (підготовка до НМТ)

Для іноземних громадян

Архів наказів про зарахування з ЄДЕБО

Студентський житловий комплекс

Подача документів

  • Випускнику школи
  • Випускнику коледжу
  • Бакалавру

Програми вступних іспитів

  • Програми підготовки для вступників
  • Розклад ІСПИТІВ - 2025
  • Критерії оцінювання вступних іспитів
  • Електронний каталог літературних джерел

Нормативна база

  • Положення про Приймальну комісію
  • Положення про апеляційну комісію Одеського національного технологічного університету
  • Захист персональних даних
  • Накази про затвердження складу приймальної комісії ОНТУ на 2025 рік та зміни
  • ПРОТОКОЛИ ПРИЙМАЛЬНОЇ КОМІСІЇ
  • НАКАЗИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ 2023/2024
  • Положення про мотивацiйний лист та наказ про склад комісії
  • Умови доступності ОНТУ для навчання осіб з особливими освітніми потребами
  • Положення про студентський житловий комплекс ОНТУ
  • Положення про Предметну олімпіаду Одеського національного технологічного університету

OFFLINE44

  • Formation des citoyens ?trangers
  • ????? ????? ???? CSS ????????: ???? ??? ????
  • Teaching of Foreign Citizens and Stateless Persons

Студенту

Студмістечко

  • Студентський житловий комплекс

Студентське життя

  • Навчальний спортивно-оздоровчий комплекс ОНТУ
  • Студентський клуб
  • Cтуд. самоврядування

Працевлаштування

  • Центр сприяння працевлаштуванню студентів і випускників

Інститути

Інститути

  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Навчально-науковий інститут харчових технологій ім. М.О. Грішина
  • Навчально-науковий інститут зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ім. К.А. Богомаза
  • Навчально-науковий інститут комп’ютерної інженерії, автоматизації, робототехніки та програмування ім. П.М. Платонова
  • Навчально-науковий інститут холоду, кріотехнологій та екоенергетики ім. В.С. Мартиновського
  • Навчально-науковий інститут економіки, управління і бізнесу ім. Г.Е. Вейнштейна
  • Центр вивчення іноземних мов «Success»
  • Підготовчий центр «Стартовий факультет»

Коледжі

  • Одеський технічний фаховий коледж
  • Механіко-технологічний фаховий коледж
  • Фаховий коледж нафтогазових технологій, інженерії та інфраструктури сервісу
  • Фаховий коледж промислової автоматики та інформаційних технологій
Свернуть
  •  
  • Інститути
  • Навчально-науковий інститут готельно-ресторанного і туристичного бізнесу та енології ім. О.О. Преображенського
  • Спеціальності

G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Сенсорний аналіз в харчових технологіях СВО МАГІСТР

ОНП Сенсорний аналіз в харчових технологіях

СВО Магістр

В сучасному світі сенсорний аналіз визнано необхідним інструментом бізнесу у харчових виробництвах. Він є невід’ємною частиною R&D при розробці принципово нових та інноваційних продуктів, а також важливим елементом при контролі якості продуктів PDO («Protected Designation of Origin» – захищене позначення походження), PGI («Protected Geographical Indication» – захищене географічне зазначення) та TSG («Traditional Specialities Guaranteed» – гарантовано традиційні продукти), а також є частиною маркетингових стратегій підприємств. Сьогодні кожний виробник в харчовій галузі розуміє важливість сенсорного аналізу для майбутнього успіху своєї компанії, оскільки посилення конкуренції на українському ринку харчових продуктів, впровадження системи географічних зазначень вимагає швидкої реакції та впровадження передових світових практик для адаптації класичних технологій виробництва традиційних харчових продуктів, крафтової продукції до сучасних умов діяльності підприємств, виробляти не тільки нові, але затребувані продукти, продажі яких будуть гарантовані.

Сенсорний аналіз – це унікальний науково-практичний інструмент, який потрібно вміти правильно застосовувати. Підвищення конкурентної боротьби на ринку харчових продуктів та зростаючий у зв’язку з цим попит на фахівців, які володіють інструментарієм сенсорного аналізу, стали основою для започаткування підготовки в ОНТУ магістрів з ОНП Сенсорний аналіз в харчових технологіях.

Програмою передбачено підготовку фахівців з сенсорного аналізу харчових продуктів шляхом поєднання сучасних методів навчання та наукових досліджень відповідно до потреб агропромислового сектору України. Програма орієнтована на підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних вирішувати значущі проблеми у сфері харчових технологій, які володіють сучасним інструментарієм сенсорного аналізу харчової продукції, навичками soft skills, прикладним програмним забезпеченням.

Позитивним моментом формування переліку дисциплін є наявність крос-культурних аспектів у навчанні, що реалізуються через партнерські угоди міжнародної академічної мобільності з університетами у межах різних програм: Еразмус+, програми подвійних дипломів. Здобувачі опановують наступні освітні компоненти:

  • Сенсорний аналіз в харчовій промисловості

  • Управління якістю харчових продуктів

  • Наукові аспекти харчових технологій

  • Технології бродильних виробництв

  • Сучасні методи сенсорного аналізу

  • Інноваційні технології в сенсорному аналізі харчових продуктів

  • Хімія і біохімія бродильних виробництв

Під час викладання дисциплін передбачено використання навчально-методичної літератури, розробленої висококваліфікованим науково-педагогічним складом ОНТУ, періодичних наукових видань, мережі Internet та дистанційних технологій.

Науково-дослідницька практика проходить у лабораторіях провідних, сучасних підприємств харчової промисловості.

Університет є членом міжнародної освітянської спільноти, Oenoviti International Network, тому здобувачі мають можливість обирати та навчатися в рамках програм академічної мобільності (програма Erasmus+) більше, ніж у 40 провідних вишах світу. Завдяки співпраці з Федерацією «Обміни Франція - Україна» студенти мають можливість кожний рік проходити практику за кордоном, на сімейних виноробнях Франції, Чилі, Італії, Німеччини.

Матеріальна база освітньої програми відповідає європейським стандартам. Розуміючи значущість сенсорного аналізу та прогнозуючи зростання попиту на відповідних фахівців, у 2017 році було відкрито першу в Україні навчально-наукову лабораторію сенсорного аналізу, яка сьогодні має атестат ISO/IEC17025 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій», у 2024 році відкрито навчальну лабораторію «Дегустаційний хаб», здобувачі організовують та проводять дегустації як справжні експерти, приймають участь у споживчих дегустаціях.

Випускники освітньо-наукової програми можуть бути працевлаштовані на сучасних підприємствах керівниками відділів креативних розробок, членами міжнародних журі з визначення якості різноманітних груп харчових продуктів, технологами, головними інженерами тощо.

 

Кафедра Технології вина та сенсорного аналізу http://tvie.ontu.edu.ua/

https://www.instagram.com/kafedra_tv_and_sa/

https://www.facebook.com/kafedraTWandSA

 

 

Додатково на дану тему:

  • J2 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ: Готельно-ресторанна справа та кейтеринг СВО Магістр

  • J2 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА КЕЙТЕРИНГ: Готельно-ресторанна та курортна справа СВО Бакалавр

  • J3 ТУРИЗМ ТА РЕКРЕАЦІЯ: Туризм, рекреація та гостинність СВО Бакалавр ,Міжнародний туризм Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства СВО Бакалавр, Магістр

  • J3 ТУРИЗМ ТА РЕКРЕАЦІЯ: Міжнародний туризм СВО Магістр

  • G13 ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ: Технології продуктів бродіння, напоїв та виноробства СВО Магістр

Copyright© Andrew M. Odessa, 2011-2025
Copyright© ONTU Odessa, 2011-2025
створене за: 3.53 секунди
http://andy.od.ua
Задати питання