Програма для проведення вступних іспитів
Ступінь бакалавра
Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Освітня програма «Біотехнології та біоінженерія»
1. Біотехнологічний процес. Біотехнологічні процеси у харчовій промисловості.
2. Мікроорганізми-біологічні агенти у біотехнологіях.
3. Поняття про поживні середовища для мікроорганізмів.
4. Поняття про генетику та селекцію.
5 Генетично-модифікована сировина та її необхідність.
6. Значення мікроорганізмів у виробництві пива та вина.
7. Будова рослинної клітини.
8. Вітаміни (жиророзчинні та водорозчинні).
9. Вуглеводи (моно-, ди- та полісахариди).
10. Глюкоза. Формула. Застосування.
11. Білки.Їх значення. Будова.
12. Амінокислоти (замінні, незамінні, приклади).
13. Органічні кислоти. Приклади. Застосування.
14. Мінеральні речовини. Макро- та мікроелементи. Їх роль у клітинах.
15. Антибіотики. Пеніцилін.
Програма для проведення додаткових вступних іспитів
Ступінь бакалавра
Спеціальність 162 «Біотехнології та біоінженерія»
Освітня програма «Біотехнології та біоінженерія»
1. Біотехнологічні процеси у харчовій промисловості.
2. Мікроорганізми - біологічні агенти у біотехнологіях.
3. Поняття про поживні середовища для мікроорганізмів.
4. Прокаріоти та еукаріоти. Основні відмінності.
5. Генетично-модифікована сировина та її необхідність.
6. Основні органели еукаріотичної клітини.
7. Значення мікроорганізмів у виробництві пива та вина.
8. Вітаміни (жиророзчинні та водорозчинні).
9. Вуглеводи (моно-, ди- та полісахариди).
10. Білки. Їх значення. Будова.
11. Амінокислоти (замінні, незамінні).
12. Мінеральні речовини. Макро- та мікроелементи. Їх роль у клітинах.