-
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
Освітні програми:
Бакалаври
-
Готельно-ресторанна справа
Детальніше
Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Організація ресторанного господарства
• Організація готельного господарства
• Барна справа та організація роботи сомельє
• Кулінарне мистецтво і етнічні кухні
• Основи бізнес-комунікацій
• Основи збалансованого природокористування та екологізації готельно-ресторанного бізнесу
• Маркетинг готельно-ресторанного господарства
• Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві
ВИПУСКНИКИ:
• Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т.ін.)
• Керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т.ін.)
• Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні і т.ін.)
• Ресторатор
• Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі,туристичні комплекси та ін.)
• Фахівець із готельної справи
• Фахівець із ресторанної справи
• Організатор туристичної і готельної діяльності
• Фахівець з готельного обслуговування
• Фахівець із конференц-сервісу
• Фахівець із організації дозвілля
• Фахівець із спеціалізованого обслуговування
• Адміністратор (господар) залу
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
• Лабораторія «Організація готельного господарства»
• Лабораторія «Барна справа і сомельє»
• Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
• Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
• Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)
Для студентів основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу та готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.
Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства України та закордоном. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
Магістри
-
Готельно-ресторанна справа
Детальніше
Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Інновації в індустрії гостинності
• Креативний менеджмент
• Інновації в ресторанному бізнесі та інноваційний інжиніринг
• Психологія управління та професійні комунікації
• Сервіс у ресторанному та готельному господарстві
• Енергозберігаючі технології для готельно-ресторанних підприємств та екологічний менеджмент
• Кадровий менеджмент та корпоративне управління в закладах гостинності
• Технології високої кухні та архітектура страв
• Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами
ВИПУСКНИКИ:
• Керівники підприємств, установ та організацій
• Керівник виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
• Керівники виробничих підрозділів у комерційному обслуговуванні
• Керівники підрозділів маркетингу
• Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
• Керівники інших малих підприємств без апарату управління
• Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
• Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
• Менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
• Менеджери (управителі) з підбору, забезпечення та використання персоналу
• Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
• Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
• Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
• Наукові співробітники (рекреалогія)
• Професіонали із санаторно-курортної справи
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
• Лабораторія «Організація готельного господарства»
• Лабораторія «Барна справа і сомельє»
• Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
• Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
• Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)
Для студентів основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу та готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.
Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
-
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
Освітні програми:
Бакалаври
-
Технології ресторанного бізнесу
ДетальнішеОсвітньо-професійна програма: Технології ресторанного бізнесу
НАШІ ВИПУСКНИКИ:
• Фахівці з технології харчування та ресторанної справи
• Ресторатори
• Шеф-кухарі, су-шефи
• Начальники дільниці ресторану (кафе, їдальні, тощо)
• Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
• Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
• Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
• Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
• Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
• Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
• Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
• Навчальна лабораторія методів контролю
• Комп'ютерний клас
• Консалтингова лабораторія здорового харчування
• Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Технологія продукції ресторанного господарства
• Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
• Етнічні кухні
• Технологія продуктів дієтичного харчування
• Культура харчування
• Технології харчових виробництв
• Стандартизація, метрологія та сертифікація
• Контроль якості, безпеки та екології в галузі
• Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
• Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів;
• Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;
ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
• Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
• Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
• Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців
ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
• Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО ресторану, кафе, їдальні чи бару різної направленості з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.
-
Ресторанні технології здорового харчування
Детальніше
Освітньо-професійна програма:
Ресторанні технології здорового харчування
НАШІ ВИПУСКНИКИ:
• Консультанти зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду
• Фахівці-експерти для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA
• Ресторатори
• Технологи з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів
• Шеф-кухарі, су-шефи
• Начальники дільниці еко-ресторану (кафе здорового харчування, їдальні в санаторіях, тощо)
• Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
• Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
• Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
• Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
• Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
• Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
• Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
• Навчальна лабораторія методів контролю
• Комп'ютерний клас
• Консалтингова лабораторія здорового харчування
• Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Технологія продукції ресторанного господарства
• Технологія продуктів для дієтичного та санаторно-курортного харчування
• Технологія функціональних харчових продуктів
• Технологія оздоровчих продуктів для дитячого, геродієтичного харчування
• Культура харчування
• Технології харчових виробництв
• Стандартизація, метрологія та сертифікація
• Контроль якості, безпеки та екології в галузі
• Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
• Науково-практичні основи виробництва харчових продуктів оздоровчої дії
МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
• Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів з оздоровчого харчування.
• Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;
ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
• Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
• Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
• Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців
ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
• Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО еко-ресторану, фіто-бару, кафе здорового харчування, їдальні при санаторіях з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.
Магістри
-
Інноваційні технології ресторанного бізнесу
Детальніше
Освітньо-професійна програма: Інноваційні технології ресторанного бізнесу
НАШІ ВИПУСКНИКИ:
• Фахівці з технології харчування та ресторанної справи
• Ресторатори
• Шеф-кухарі, су-шефи
• Начальники дільниці ресторану (кафе, їдальні, тощо)
• Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
• Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
• Керівники харчових підприємств, установ та організацій
• Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
• Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
• Керівники департаментів з харчування адміністрації всіх рівнів
• Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів харчування
• Експерти безпеки закладів ресторанного бізнесу
• Фахівці зі створення і виробництва продуктів та страв нового покоління
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
• Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
• Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
• Навчальна лабораторія методів контролю
• Комп'ютерний клас
• Консалтингова лабораторія здорового харчування
• Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Інтелектуальна власність
• Інноваційний менеджмент
• Управління якістю продукціїьта послуг у ЗРГ
• Методика викладання у закладах вищої освіти
• Інноваційні технології галузі
• Інформаційні комп’ютерні технології
• Технологічний інжиніринг ЗРГ
• Технологія біологічно-активних речовин
• Інноваційні технології продуктів оздоровчого харчування
МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
• Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів;
• Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;
ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
• Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
• Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
• Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців
ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
• Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО ресторану, кафе, їдальні чи бару різної направленості з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.
-
Індустрія здорового харчування
Детальніше
Освітньо-професійна програма: Індустрія здорового харчування
НАШІ ВИПУСКНИКИ:
• Консультанти зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду
• Фахівці-експерти для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA
• Ресторатори, керуючі ресторанів здорового харчування, інших закладів ресторанного господарства
• Технологи з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів
• Фахівці з ресторанної справи та технології харчування
• Начальники дільниці еко-ресторану (кафе здорового харчування, їдальні в санаторіях, тощо)
• Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
• Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
• Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
• Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
• Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
• Головні фахівці-керівники та технічні керівники виробничих підрозділів у промисловості
НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
• Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
• Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
• Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
• Навчальна лабораторія методів контролю
• Комп'ютерний клас
• Консалтингова лабораторія здорового харчування
• Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
• Нутриціологія
• Інноваційні технології продуктів оздоровчого харчування
• Інноваційний менеджмент
• Управління якістю продукції та послуг у закладах ресторанного господарства рекреаційного комплексу
• Методика викладання у закладах вищої освіти
• Інноваційні технології галузі
• Інформаційні комп’ютерні технології
• Технологічний інжиніринг ЗРГ
• Технологія біологічно-активних речовин
МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
• Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів з оздоровчого харчування.
• Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;
ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
• Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
• Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
• Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців
ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
• Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО еко-ресторану, фіто-бару, кафе здорового харчування, їдальні при санаторіях з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.
Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
-
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 035 «ФІЛОЛОГІЯ»
Освітні програми:
Бакалаври
-
Детальніше
Освітньо-професійна програма: Філологія
НАШІ ВИПУСКНИКИ:
• Перекладачі різних напрямів
• Викладачі іноземної мови
• Співробітники міжнародних відділів підприємств і організацій різної форми власності та державних установ
• Співробітники організацій індустрії гостинності і консалтингових фірм
• Гіди, екскурсоводи
МИ ГОТУЄМО:
• Бакалаврів філології, здатних розв’язувати практичні задачі в галузі лінгвістики, літературознавства, перекладу та методики викладання
• Перекладачів, які добре володіють двома іноземними (французькою та англійською) та рідною мовами, орієнтуються в сучасній науковій і технічній термінології, вміють користуватися різними джерелами інформації та сучасними перекладацькими техніками;
• викладачів, які володіють ґрунтовними знаннями двох іноземних мов та сучасними технологіями викладання.
ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ:
• Французька мова (перша іноземна мова, 4 роки)
• Англійська мова (друга іноземна мова, 3,5 роки)
• Третя іноземна мова (за вибором: німецька, іспанська, польська, китайська)
• Лінгвокраїнознавство першої та другої іноземних мов
• Практика усного та письмового перекладу
• Медіаграмотність
• Комп’ютерна лінгвістика
• Практика перекладу галузевої літератури
• Сучасна французька література та література франкофонії
• Методика викладання іноземної мови
• Дисципліни французькою мовою: основи економіки, основи товарознавства, сенсорний аналіз харчових продуктів, основи зернового бізнесу, процеси та апарати харчових виробництв, гастроенологічний туризм та ін.
УНІКАЛЬНА ПРОГРАМА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ:
• Єдина в Одесі програма підготовки професійного перекладача науково - технічного напряму з / на французьког та англійської мов , обізнаного в сфері всіх галузей продовольчого бізнесу та володіючого компетенцією викладача iноземноï мови.
МІЖНАРОДНА ПРАКТИКА:
• практики у Франції (мовна та педагогічна) та перекладацька практика в Україні. Є можливість міжнародних стажувань в інших країнах та участі в програмах академічної мобільності Еразмус+.
СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ:
• Навчання французькою та англійської мов з носіями мов
• Можливість підготуватися та скласти міжнародні іспити з іноземних мов FCE - CAE , DELF - DALF як в рамках навчального плану , так і за бажанням
• Сучасні технічні засоби викладання мов та перекладу
• Тренінги , семінари та майстер - класи з визнаними вітчизняними та закордонними фахівцями
|
Декан
д.е.н. професор
Ткач Вікторія Олександрівна,
ауд. А-232,
тел. 712-41-91
Сайт факультета