Пожалуйста, включите JavaScript! Как это сделать!

Факультет інноваційних технологій харчування та ресторанно-готельного бізнесу

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу

Декан

д.е.н. професор
Ткач Вікторія Олександрівна,

ауд. А-232,
тел. 712-41-91


Сайт факультета

Факультет «Інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу» – сучасна корпорація з підготовки фахівців для ресторанного та готельного бізнесу, один з найбільших факультетів академії за кількістю студентів, у нас навчається більше 1 тис. студентів. Наше завдання - дати можливість цілеспрямованій енергійній молоді реалізувати свої знання, навички та здібності у пошуку спеціальності, яка відповідає їх амбіціям.

У складі факультету функціонують 4 кафедри:

  • Кафедра Готельно-ресторанного бізнесу (випускова)
  • Кафедра Технології ресторанного і оздоровчого харчування (випускова)
  • Кафедра Безпеки життєдіяльності та  дизайну
  • Кафедра української та іноземної філології (випускова)


Наші спеціальності:

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 241 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»
    Освітні програми:
    Бакалаври
    • Готельно-ресторанна справа
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Організація ресторанного господарства
      • Організація готельного господарства
      • Барна справа та організація роботи сомельє
      • Кулінарне мистецтво і етнічні кухні
      • Основи бізнес-комунікацій
      • Основи збалансованого природокористування та екологізації готельно-ресторанного бізнесу
      • Маркетинг готельно-ресторанного господарства
      • Управління якістю продукції і послуг в готельно-ресторанному господарстві

      ВИПУСКНИКИ:
      • Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і т.ін.)
      • Керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т.ін.)
      • Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні і т.ін.)
      • Ресторатор
      • Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі,туристичні комплекси та ін.)
      • Фахівець із готельної справи
      • Фахівець із ресторанної справи
      • Організатор туристичної і готельної діяльності
      • Фахівець з готельного обслуговування
      • Фахівець із конференц-сервісу
      • Фахівець із організації дозвілля
      • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
      • Адміністратор (господар) залу

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу та готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.

      Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства України та закордоном. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
       
    Магістри
    • Готельно-ресторанна справа
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Інновації в індустрії гостинності
      • Креативний менеджмент
      • Інновації в ресторанному бізнесі та інноваційний інжиніринг
      • Психологія управління та професійні комунікації
      • Сервіс у ресторанному та готельному господарстві
      • Енергозберігаючі технології для готельно-ресторанних підприємств та екологічний менеджмент
      • Кадровий менеджмент та корпоративне управління в закладах гостинності
      • Технології високої кухні та архітектура страв
      • Інноваційне підприємництво та управління стартап проектами

      ВИПУСКНИКИ:
      • Керівники підприємств, установ та організацій
      • Керівник виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
      • Керівники виробничих підрозділів у комерційному обслуговуванні
      • Керівники підрозділів маркетингу
      • Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
      • Керівники інших малих підприємств без апарату управління
      • Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
      • Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
      • Менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
      • Менеджери (управителі) з підбору, забезпечення та використання персоналу
      • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
      • Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
      • Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
      • Наукові співробітники (рекреалогія)
      • Професіонали із санаторно-курортної справи

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
      • Лабораторія «Організація готельного господарства»
      • Лабораторія «Барна справа і сомельє»
      • Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
      • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
      • Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)

      Для студентів основний акцент при вивченні робиться на практичних аспектах (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття проводять професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу та готельного бізнесу. Проводяться семінари і тренінги викладачів з ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси, України та закордону.

      Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.
       

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»
    Освітні програми:
    Бакалаври
    • Технології ресторанного бізнесу
      ДетальнішеОсвітньо-професійна програма: Технології ресторанного бізнесу

      НАШІ ВИПУСКНИКИ:
      • Фахівці з технології харчування та ресторанної справи
      • Ресторатори
      • Шеф-кухарі, су-шефи
      • Начальники дільниці ресторану (кафе, їдальні, тощо)
      • Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
      • Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
      • Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
      • Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
      • Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
      • Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
      • Навчальна лабораторія методів контролю
      • Комп'ютерний клас
      • Консалтингова лабораторія здорового харчування
      • Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Технологія продукції ресторанного господарства
      • Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
      • Етнічні кухні
      • Технологія продуктів дієтичного харчування
      • Культура харчування
      • Технології харчових виробництв
      • Стандартизація, метрологія та сертифікація
      • Контроль якості, безпеки та екології в галузі
      • Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства

      МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
      • Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів;
      • Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;

      ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
      • Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
      • Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
      • Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців

      ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
      • Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО ресторану, кафе, їдальні чи бару різної направленості з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.

       
    • Ресторанні технології здорового харчування
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма:
      Ресторанні технології здорового харчування


      НАШІ ВИПУСКНИКИ:
      • Консультанти зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду
      • Фахівці-експерти для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA
      • Ресторатори
      • Технологи з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів
      • Шеф-кухарі, су-шефи
      • Начальники дільниці еко-ресторану (кафе здорового харчування, їдальні в санаторіях, тощо)
      • Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
      • Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
      • Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
      • Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
      • Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
      • Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
      • Навчальна лабораторія методів контролю
      • Комп'ютерний клас
      • Консалтингова лабораторія здорового харчування
      • Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Технологія продукції ресторанного господарства
      • Технологія продуктів для дієтичного та санаторно-курортного харчування
      • Технологія функціональних харчових продуктів
      • Технологія оздоровчих продуктів для дитячого, геродієтичного харчування
      • Культура харчування
      • Технології харчових виробництв
      • Стандартизація, метрологія та сертифікація
      • Контроль якості, безпеки та екології в галузі
      • Експертиза харчової продукції у закладах ресторанного господарства
      • Науково-практичні основи виробництва харчових продуктів оздоровчої дії

      МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
      • Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів з оздоровчого харчування.
      • Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;

      ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
      • Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
      • Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
      • Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців

      ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
      • Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО еко-ресторану, фіто-бару, кафе здорового харчування, їдальні при санаторіях з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.

       
    Магістри
    • Інноваційні технології ресторанного бізнесу
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Інноваційні технології ресторанного бізнесу

      НАШІ ВИПУСКНИКИ:
      • Фахівці з технології харчування та ресторанної справи
      • Ресторатори
      • Шеф-кухарі, су-шефи
      • Начальники дільниці ресторану (кафе, їдальні, тощо)
      • Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
      • Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
      • Керівники харчових підприємств, установ та організацій
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
      • Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
      • Керівники департаментів з харчування адміністрації всіх рівнів
      • Співробітники митних лабораторій з експертизи продуктів харчування
      • Експерти безпеки закладів ресторанного бізнесу
      • Фахівці зі створення і виробництва продуктів та страв нового покоління

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
      • Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
      • Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
      • Навчальна лабораторія методів контролю
      • Комп'ютерний клас
      • Консалтингова лабораторія здорового харчування
      • Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Інтелектуальна власність
      • Інноваційний менеджмент
      • Управління якістю продукціїьта послуг у ЗРГ
      • Методика викладання у закладах вищої освіти
      • Інноваційні технології галузі
      • Інформаційні комп’ютерні технології
      • Технологічний інжиніринг ЗРГ
      • Технологія біологічно-активних речовин
      • Інноваційні технології продуктів оздоровчого харчування

      МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
      • Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів;
      • Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;

      ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
      • Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
      • Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
      • Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців

      ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
      • Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО ресторану, кафе, їдальні чи бару різної направленості з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.

       
    • Індустрія здорового харчування
      Детальніше
      Освітньо-професійна програма: Індустрія здорового харчування

      НАШІ ВИПУСКНИКИ:
      • Консультанти зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду
      • Фахівці-експерти для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA
      • Ресторатори, керуючі ресторанів здорового харчування, інших закладів ресторанного господарства
      • Технологи з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів
      • Фахівці з ресторанної справи та технології харчування
      • Начальники дільниці еко-ресторану (кафе здорового харчування, їдальні в санаторіях, тощо)
      • Фахівці в галузі харчової та переробної промисловості
      • Завідувачі виробництвом, інженера-технологи
      • Помічники керівників харчових підприємств, установ та організацій
      • Фахівці з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
      • Спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів
      • Головні фахівці-керівники та технічні керівники виробничих підрозділів у промисловості

      НА КАФЕДРІ СТВОРЕНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ НАВЧАЛЬНІ ЛАБОРАТОРІЇ:
      • Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал
      • Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
      • Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії
      • Навчальна лабораторія методів контролю
      • Комп'ютерний клас
      • Консалтингова лабораторія здорового харчування
      • Філію кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування відкрито у готельно-ресторанному комплексі «Софія» в с. Поляна Свалявського району Закарпатської області.

      ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ У СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ:
      • Нутриціологія
      • Інноваційні технології продуктів оздоровчого харчування
      • Інноваційний менеджмент
      • Управління якістю продукції та послуг у закладах ресторанного господарства рекреаційного комплексу
      • Методика викладання у закладах вищої освіти
      • Інноваційні технології галузі
      • Інформаційні комп’ютерні технології
      • Технологічний інжиніринг ЗРГ
      • Технологія біологічно-активних речовин

      МАЙСТЕР-КЛАСИ, ТРЕНІНГИ ТА СЕМІНАРИ:
      • Майстер-класи та тренінги від відомих рестораторів і шеф-кухарів з оздоровчого харчування.
      • Щорічне кулінарне змагання «BBQ-шоу», в якому тебе оцінюють відомі шеф-кухарі та ресторатори України та Европи;

      ОБОВ’ЯЗКОВА ПРАКТИКА В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА ТА НА ХАРЧОВИХ ПІДПРИЄМСТВАХ В УКРАЇНІ ТА ЗАКОРДОНОМ:
      • Можливість міжнародної практики починаючи з 1-го курсу. для КОЖНОГО студента
      • Стажування (подвійні дипломи) в Європі на 10 місяців з іменними стипендіями (Eгasmus+)
      • Шість країн для міжнародної практики в кращих ресторанах та SPA-комплексах (CША, Франція, Туреччина, Греція, Hiмeччина та Болгapiя) на період від 1 до 5 місяців

      ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ:
      • Диплом кожного студента це реальний та унікальний проект ВЛАСНОГО еко-ресторану, фіто-бару, кафе здорового харчування, їдальні при санаторіях з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками.

      Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси, південного берега Криму, Закарпаття. Кращі студенти проходять практику в Греції, Туреччині, Франції, Німеччині, а також в готелях і ресторанах США в рамках міжнародних програм.

  • СПЕЦІАЛЬНІСТЬ 035 «ФІЛОЛОГІЯ»
    Освітні програми:
    Бакалаври
  • Детальніше
    Освітньо-професійна програма: Філологія
    НАШІ ВИПУСКНИКИ:
    • Перекладачі різних напрямів
    • Викладачі іноземної мови
    • Співробітники міжнародних відділів підприємств і організацій різної форми власності та державних установ
    • Співробітники організацій індустрії гостинності і консалтингових фірм
    • Гіди, екскурсоводи

    МИ ГОТУЄМО:
    • Бакалаврів філології, здатних розв’язувати практичні задачі в галузі лінгвістики, літературознавства, перекладу та методики викладання
    • Перекладачів, які добре володіють двома іноземними (французькою та англійською) та рідною мовами, орієнтуються в сучасній науковій і технічній термінології, вміють користуватися різними джерелами інформації та сучасними перекладацькими техніками;
    • викладачів, які володіють ґрунтовними знаннями двох іноземних мов та сучасними технологіями викладання.

    ЗДОБУВАЧІ ВИВЧАЮТЬ ДИСЦИПЛІНИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ:
    • Французька мова (перша іноземна мова, 4 роки)
    • Англійська мова (друга іноземна мова, 3,5 роки)
    • Третя іноземна мова (за вибором: німецька, іспанська, польська, китайська)
    • Лінгвокраїнознавство першої та другої іноземних мов
    • Практика усного та письмового перекладу
    • Медіаграмотність
    • Комп’ютерна лінгвістика
    • Практика перекладу галузевої літератури
    • Сучасна французька література та література франкофонії
    • Методика викладання іноземної мови
    • Дисципліни французькою мовою: основи економіки, основи товарознавства, сенсорний аналіз харчових продуктів, основи зернового бізнесу, процеси та апарати харчових виробництв, гастроенологічний туризм та ін.

    УНІКАЛЬНА ПРОГРАМА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ:
    • Єдина в Одесі програма підготовки професійного перекладача науково - технічного напряму з / на французьког та англійської мов , обізнаного в сфері всіх галузей продовольчого бізнесу та володіючого компетенцією викладача iноземноï мови.

    МІЖНАРОДНА ПРАКТИКА:
    • практики у Франції (мовна та педагогічна) та перекладацька практика в Україні. Є можливість міжнародних стажувань в інших країнах та участі в програмах академічної мобільності Еразмус+.

    СУЧАСНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ:
    • Навчання французькою та англійської мов з носіями мов
    • Можливість підготуватися та скласти міжнародні іспити з іноземних мов FCE - CAE , DELF - DALF як в рамках навчального плану , так і за бажанням
    • Сучасні технічні засоби викладання мов та перекладу
    • Тренінги , семінари та майстер - класи з визнаними вітчизняними та закордонними фахівцями
     

   МИ ГОТУЄМО:

  • РЕСТОРАТОРІВ, які чудово розуміють і розбираються в усіх процесах приготування страв і складання калькуляцій для запуску та просування ресторану на ринок.
  • ГОТЕЛЬЄРІВ, які отримують не тільки комплексні теоретичні знання і досвід роботи на віртуальних симуляторах бізнес-процесів НОТS, а й пройшли підготовку в кращих готелях світу.
  • ЕКСПЕРТІВ для консалтингових груп, які мають практичний досвід з реальними проектами в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії здорового харчування, індустрії Wellness і SPA.
  • ТЕХНОЛОГІВ з глибокими практичними навичками та теоретичними знаннями в галузі приготування здорових харчових продуктів.
  • ФАХІВЦІВ-ЕКСПЕРТІВ, які розуміють основні біохімічні процеси, що відбуваються при приготуванні страв, та як харчування впливає на організм людини.
  • ДІЄТОЛОГІВ та КОНСУЛЬТАНТІВ зі здорового харчування, які знають як забезпечити здоровий спосіб життя, готувати смачну корисну їжу та отримувати від неї насолоду.
  • ПЕРЕКЛАДАЧІВ, які добре володіють двома іноземними (французькою та англійською) та рідною мовами, орієнтуються в сучасній науковій і технічній термінології, вміють користуватися різними джерелами інформації та сучасними перекладацькими техніками;
  • ВИКЛАДАЧІВ, які володіють ґрунтовними знаннями двох іноземних мов та сучасними технологіями викладання.

На факультеті реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:

  • Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів НОТS (вперше в Україні з 2017р).
  • Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами.
  • Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів.
  • Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.

 

ЦІКАВІ ПРОГРАМИ ПІДГОТОВКИ І ДИСЦИПЛІНИ: Організація готельного і ресторанного бізнесу, кулінарне мистецтво, барна справа, основи роботи сомельє, стратегічний менеджмент і маркетинг, електронний бізнес, технології продуктів ресторанного господарства, харчові технології, кейтеринг, автоматизовані системи управління підприємствами ресторанного господарства, управління якістю продукції на підприємствах ресторанного і готельного господарства, проектування підприємств ресторанного та готельного господарства.

ЦІКАВИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ ДИПЛОМ кожного студента – це реальний проект СВОГО ресторану, готелю, готельно-ресторанного комплексу з повним комплектом документації, бізнес-планом і концепцією, з повним комплектом документації, економічними та технологічними розрахунками, в залежності від освітньої програми..

На факультеті створені сучасні спеціалізовані навчальні лабораторії:

  • Лабораторія «Організація ресторанної справи»;
  • Лабораторія «Організація готельної справи»;
  • Лабораторія «Барна справа і сомельє»;
  • Лабораторія «Кулінарного мистецтва»;
  • Консалтингова лабораторія здорового харчування;
  • Навчальна лабораторія з технології продуктів харчування та дегустаційний зал;
  • Навчально-наукова лабораторія «Соус-ательє»
  • Наукова-дослідна лабораторія поляризаційної мікроскопії;
  • Навчальна лабораторія методів контролю;
  • Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів та туристичних ком-плексів з мультимедійним обладнанням;
  • Комп´ютерний клас оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням з автоматизації роботи ресторану і готелю.

Практична підготовка організована на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах та базах відпочинку Одеси, Закарпаття. Головною перевагою навчання за спеціальностями факультету саме в ОНТУ є можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику за межами України — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст), Болгарії та інших країнах Європи. Щороку близько 100 студентів факультету проходять таку міжнародну практику!

Здійснюється міжнародний обмін студентами, зокрема, за програмою Erasmus студенти факультету пройшли навчання за бакалаврськими та магістерськими програмами в Великій Британії, Португалії, Греції.

З 2009 р. факультет веде плідну співпрацю з La Fondation Pour La Formation Hôtelière (Zurich, Switzerland) – партнерською організацією Центральної і Східної Європи в галузі гостинності. Одеська національна академія харчових технологій отримала Грант La Fondation Pour La Formation Hôtelière на створення лабораторії ресторанної справи.

Факультет співпрацює з профільними асоціаціями: Асоціація кулінарів України, асоціація Шеф-кухарів Півдня України та асоціація «Туризм Одеси».

На факультеті успішно діють проекти: «Кулінарна школа», який реалізує кафедра Технології ресторанного і оздоровчого харчування, «Школа готельно-ресторанного бізнесу» під керівництвом кафедри готельно-ресторанного бізнесу, «Мобільний гід», «Університет третього віку».

 

МИ ГАРАНТУЄМО ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ КОЖНОМУ ВИПУСКНИКУ!

Факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу – це:

  • один з найкращих факультетів академії за якістю навчання,
  • колектив викладачів-професіоналів, вчених, які прагнуть постійно вдосконалювати форми і методи навчання, застосовують новітні методики і
  • сучасні інформаційні технології,
  • можливість отримання за бажанням освіти за схемою бакалавр - магістр - доктор філології - доктор наук,
  • колектив талановитих студентів з високорозвиненим самоврядуванням, науковими гуртками, гуртками художньої самодіяльності, спортивними секціями.

Навчання на факультеті інноваційних технологій харчування і готельно-ресторанного бізнесу - престижна робота і вдала кар´єра. Вдалий вибір спеціальності може змінити Ваше життя на краще. Щороку до нас приєднується близько 300 студентів.

ШАНОВНІ АБІТУРІЄНТИ! Запрошуємо Вас на факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу.

     Додаткову інформацію про факультет інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу можна знайти на web-сайті http://horeca.ontu.edu.ua/.

 

Задати питання