Одеський національний технологічний університет

051 Економіка : Економічна та продовольча безпека



Спеціальність 051 «Економіка»

ОПП «Економічна та продовольча безпека»

 

Безпека– це одна з характеристик сучасного життя. Забезпечення економічної та продовольчої безпеки – це одна з умов існування та розвитку держави, регіону, підприємства, бізнесу, особи. Це особливе мислення керівника, який прагне сталого розвитку підприємства, ефективного та конкурентоспроможного бізнесу, швидкої реакції на агресивну зміну факторів зовнішнього середовища, забезпечення економічної і продовольчої безпеки підприємств. Контроль випуску якісних продуктів харчування, проведення їх сертифікації та контроль за якістю імпортних продуктів харчування, які імпортуються до України, забезпечення населення якісними харчовими продуктами, потребує знань та професійних компетенцій фахівців, які забезпечують продовольчу безпеку країни, регіону та ефективну роботу торгівельних підприємств та агропромислової сфери, тому знання з економічної та продовольчої безпеки мають значення та попит на таких фахівців в Україні та регіонах.

Факультет економіки, бізнесу і контролю проводить підготовку студентів ступеня вищої освіти «Бакалавр» за спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійної програми «Економічна та продовольча безпека».

Випускники ОПП «Економічна та продовольча безпека» можуть працювати в системі державного та недержавного секторів національної економіки, асаме в:

  • Державній аудиторській службі України;
  • Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку;
  • Фонді державного майна України;
  • Державній казначейській службі України;
  • на підприємствах, установах, організаціях різних форм власності та видів діяльності, у тому числі промислових та торгівельних; з наданням фінансових, банківських, юридичних та інших послуг; з охоронним профілем діяльності; діяльності пов’язаною з інформаційним забезпеченням та наданням інформаційних послуг (інформаційні агенції, спеціалізовані друковані видання, інформаційно-аналітичні служби, управління, департаменти тощо).

Випускники ОПП «Економічна та продовольча безпека» працюють на посадах в органах державної влади, в організаціях та установах різних форм власності та сфер діяльності:

  • заступник керівника, начальник або завідувач відділу з питань продовольчої та фінансово-економічної безпеки; 
  • менеджер з організації консультативних послуг в сфері забезпечення фінансово-економічної безпеки;
  • професіонал, фахівець з фінансово-економічної безпеки;
  • аналітик з фінансово-економічної безпеки;
  • ризик-менеджер;
  • експерт, консультанті з управління безпекою ведення бізнесу, конкурентної розвідки;
  • фахівець з організації майнової та особистої безпеки;
  • державний фінансовий інспектор, інспектор, контролер, працівник контрольно-ревізійних органів;
  • співробітник правоохоронних органів (боротьба з економічною злочинністю);
  • науковий співробітник-консультант (фінансово економічна безпека підприємств, установ та організацій) тощо.

 

 

 

Додаткову інформацію про ОПП «Економічна та продовольча безпека» спеціальності 051 «Економіка» можна знайти на web-сайті кафедри економічної теорії та фінансово-економічної безпеки за посиланням http://etfb.ontu.edu.ua/

 







URL этой статьи:
http://pk.ontu.edu.ua/Page_597.html