Програма для проведення вступних іспитів
Ступінь вищої освіти «бакалавр»
Спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
-
Конкурентоспроможність товарів: сутність та методи оцінювання.
-
Методика проведення аналізу маркування споживчої тари харчових продуктів. Розрахунок штрих-коду.
-
Рівень якості та безпечності товарів. Показники та методи визначення.
-
Товарна інформація. Види товарної інформації.
-
Методи сенсорного аналізу харчових продуктів.
-
Харчова цінність продуктів.
-
Харчові добавки.
-
Класифікація товарів.
-
Сутність товарознавчої оцінки.
-
Асортимент: сутність, визначення, характеристика, показники
-
.Класифікація споживних властивостей непродовольчих товарів.
Програма для проведення додаткового вступного іспиту
Ступінь вищої освіти «бакалавр»
Спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
-
Товарознавство як наука. Цілі та задачі. Об’єкт та предмет вивчення.
-
Загальна класифікація товарів.
-
Основоположні характеристики товарів.
-
Градація якості товарів.
-
Дефекти товарів та причини їх виникнення.
-
Фактори, що визначають якість товарів.
-
Чинники, що впливають на якість товарів.
-
Роль маркування та пакування товарів.
-
Нормативно-правова база оцінювання якості товарів.
-
Штрихове кодування товарів.
-
Інформаційна безпека товарів.
-
Екологічна безпека товарів.
Перелік літературних джерел
1.Теоретичні основи товарознавства./ Жук Ю.Т., Жук В.А., Гаврилишин В.В., Лукашов В.С., Кисляк Н.К., Орлова Н.Я. – Львів: Компакт –ЛВ, 2008. – 452 с.
2. Сирохман І. В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І. В. Сирохман. – К.: Знання, 2012. – 471 с.
3. Сирохман І. В. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари : підручник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня, В. Т. Лебединець. – К.: Знання , 2014. – 543 с.
4. Орлова Н.Я. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки : підручник / Н.Я. Орлова, Л.Х. Пономарьов. - Київ. нац. торг. - екон. ун-т, 2002. - 360 с.
5. Оснач О.Ф. Товарознавство: навч. пос. / О.Ф. Оснач. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 223 с
6. Михайлов В. І. Товарознавство непродовольчих товарів / В. І. Михайлов, Т. Г. Глушкова, О. І. Зельніченко. – Київ: КНИГА. – 2004. – 448 с.
7. Титаренко Л. Д. Теоретичні основи товарознавства: навч. посібник / Л. Д. Титаренко. – Київ: Центр Навчальної літератури, 2003. – 207 с
8. Бондарчук М. С. Товарознавство. Непродовольчі товари : меблі: підручник / М. С. Бондарчук, О. В. Шумський. – Львів : Магнолія, 2008. – 424 с.