Програма для проведення вступних іспитів
Ступінь спеціаліста
Спеціальність 181 «Харчові технології»
Освітня програма «Технологія зберігання і переробки зерна»
1. Асортимент, вихід круп і круп’яних продуктів, показники їх якості.
2. Види помелів, асортимент і якість муки.
3. Воднотеплова обробка зерна в технології круп’яного виробництва.
4. Воднотеплова обробка зерна в технології мукомельного виробництва.
5. Загальні принципи побудови технологічних процесів підготовки круп’яного зерна.
6. Збагачення проміжних продуктів розмелу зерна в ситовіяльних машинах.
7. Здрібнювання зерна і зернових продуктів в технології мукомельного виробництва.
8. Особливості виробництва швидкорозварюваних круп.
9. Особливості лущення зерна в технології круп’яного виробництва.
10. Особливості сортування продуктів лущення зерна в технології круп’яного виробництва.
11. Очищення зерна від домішок при підготовці до переробки в муку і крупи.
12. Очищення поверхні зерна при підготовці до переробки в муку.
13. Принципова структура і характеристика сортових хлібопекарських помелів пшениці з розвинутим збагаченням проміжних продуктів.
14. Принципові структурні схеми лущильних відділень крупозаводів, їх особливості.
15. Сортування подрібнених зернових продуктів в технології мукомельного виробництва.
16. Структура і характеристика оббивних помелів пшениці і жита.
17. Структура і характеристика технології очищення і підготовки зерна пшениці до сортових помелів.
18. Формування помельних партій зерна на мукомельних заводах.
19. Характеристика і технологічні властивості зерна для виробництва круп і круп’яних продуктів.
Характеристика і технологічні властивості зерна пшениці і жита, як сировини для виробництва муки.