Програма для проведення вступних іспитів
Ступінь магістра
Спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Освітня програма «Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі»
-
Класифікація і товарознавча характеристика молока і молочних продуктів.
-
Склад, властивості, класифікація жирів і жирових продуктів.
-
Сири тверді сичужні. Споживні властивості, класифікація та асортимент.
-
Кисломолочні продукти. Товарознавча класифікація, показники якості, вади.
-
Товарознавча характеристика морозива; основні етапи виробництва, класифікація, вимоги до якості.
-
Яйця та продукти переробки яєць. Класифікація, асортимент,правила маркування.
-
Товарознавча класифікація ковбасних виробів. Показники якості ковбас.
-
Риба і рибні товари. Класифікація, споживні властивості.
-
Товарознавча характеристика безалкогольних напоїв.
-
Виноградні вина. Класифікація та товарознавча характеристика.
-
Класифікація та товарознавча характеристика чаю, кави.
-
Товарознавча характеристика крохмалю, цукру. Види. Оцінка якості.
-
Класифікація, асортимент, споживні властивості, круп. Характеристика.
-
Класифікація та товарознавча характеристика борошна (за видом, типом та товарними сортами).
-
Асортимент та показники споживних властивостей металогосподарських товарів.
-
Класифікація, споживні властивості та вимоги до якості товарів побутової хімії.
-
Асортимент товарів культурно-побутового призначення та вимоги до якості (на прикладі однієї групи товарів).
-
Класифікація, асортимент та показники якості текстильних товарів.
-
Класифікація, асортимент та вимоги до якості скляних побутових виробів.
-
Класифікація, асортимент та вимоги до якості керамічних товарів.
Програма для проведення додаткового вступного іспиту
(для абітурієнтів на основі ступеня бакалавра / освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста,
здобутого за іншою спеціальністю)
Ступінь магістра
Спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
Освітня програма «Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі»
-
Поняття «нормативний документ», види нормативних документів, загальна структура?
-
Органолептичні та фізико-хімічні показники якості та методи їх визначення (на прикладі певної групи товарів).
-
Білки, жири та вуглеводи харчових продуктів. Їх значення для організму.
-
Що таке харчова, біологічна та енергетична цінність продукції, які речовини її обумовлюють?
-
Що таке харчові добавки? Основні групи харчових добавок, їх призначення.
-
Що таке маркування? Основні носії маркування.
-
Яка інформація повинна бути на етикетці продовольчого товару?
-
Види і функції штрихового кодування товарів.
-
Класифікація та коротка характеристика молочної продукції.
-
Класифікація та характеристика вина та винних напоїв.
Програма для проведення вступних іспитів
ступінь магістр
спеціальність 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»
ОП «Комерційна діяльність та товарознавство і експертиза в митній справі»
Перелік літературних джерел
1.Теоретичні основи товарознавства./ Жук Ю.Т., Жук В.А., Гаврилишин В.В., Лукашов В.С., Кисляк Н.К., Орлова Н.Я. – Львів: Компакт –ЛВ, 2008. – 452 с.
2. Сирохман І. В. Товарознавство продовольчих товарів: підручник / І. В. Сирохман. – К.: Знання, 2012. – 471 с.
3. Сирохман І. В. Товарознавство пакувальних матеріалів і тари : підручник / І. В. Сирохман, В. М. Завгородня, В. Т. Лебединець. – К.: Знання , 2014. – 543 с.
4. Орлова Н.Я. Фрукти, ягоди, овочі, гриби та продукти їхньої переробки : підручник / Н.Я. Орлова, Л.Х. Пономарьов. - Київ. нац. торг. - екон. ун-т, 2002. - 360 с.
5. Оснач О.Ф. Товарознавство: навч. пос. / О.Ф. Оснач. – К.: Центр навчальної літератури, 2004. – 223 с
6. Михайлов В. І. Товарознавство непродовольчих товарів / В. І. Михайлов, Т. Г. Глушкова, О. І. Зельніченко. – Київ: КНИГА. – 2004. – 448 с.
7. Титаренко Л. Д. Теоретичні основи товарознавства: навч. посібник / Л. Д. Титаренко. – Київ: Центр Навчальної літератури, 2003. – 207 с
8. Бондарчук М. С. Товарознавство. Непродовольчі товари : меблі: підручник / М. С. Бондарчук, О. В. Шумський. – Львів : Магнолія, 2008. – 424 с.