Освітньо-професійна програма: ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА
Студенти вивчають дисципліни:
-
Організація ресторанного та готельного господарства
-
Менеджмент готельно-ресторанного господарства
-
Маркетинг готельно-ресторанного господарства
-
Інфраструктура готельного, ресторанного господарства та туризму
-
Event-технології та організація виставкової діяльності
-
Барна справа, технології напоїв та організація роботи сомельє
-
Курортна справа, організація санаторно-курортного харчування, SPA- і Wellness-індустрія
-
Нутриціологія (сучасна наука про харчування, склад і взаємодію харчових продуктів, засвоєння і роль підтримці здоров'я організму людини), харчова хімія та фізіологія харчування
-
Культура харчування
-
Технологія продукції ресторанного господарства
-
Кулінарне мистецтво, крафтові технології та етнічні кухні
-
Дизайн і проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства
-
Моніторинг світового ринку готельних і ресторанних послуг
-
Спортивний, зелений, винний, етнічний і гастрономічний туризм
-
ІТ-технології в готельно-ресторанному бізнесі і туризмі
Випускники:
-
Ресторатори
-
Готельєри
-
Керівники підприємств (президент асоціації, концерну, корпорації, генеральний директор) ресторанного господарства, готельних і туристичних комплексів
-
Керівники санаторно-курортних підприємств, пансіонатів, баз відпочинку
-
Експерти для консалтингових груп в сфері готельного і ресторанного бізнесу, індустрії Wellness і SPA
-
Функціональні фахівці (адміністративна робота, маркетингова і комерційна діяльність)
-
Співробітники туристичних компаній і консалтингових фірм
-
Винний, хлібний сомельє, шоколатьє, бариста
На факультеті створені спеціалізовані навчальні лабораторії:
-
Лабораторія «Організація ресторанного господарства»
-
Лабораторія «Організація готельного господарства»
-
Лабораторія «Барна справа і сомельє»
-
Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації
-
Лабораторія «Технологія продукції ресторанного господарства» з залою для дегустації і аудиторією для проведення майстер-класів з кулінарного мистецтва
-
Кабінет проектування і дизайну ресторанів, готелів і туристичних комплексів з мультимедійним обладнанням
-
Комп'ютерний клас (оснащений сучасним професійним програмним забезпеченням по автоматизації роботи ресторану, готелю і туристичної фірми)
Основний акцент при навчанні робиться на практичних аспектах готельно-ресторанного бізнесу (на реальних прикладах діючих закладів). Заняття ведуть професіонали-практики, фахівці з ресторанного консалтингу, готельного бізнесу та туризму. Реалізовано сучасний підхід до навчального процесу:
-
Навчання з управління готелем на віртуальних симуляторах бізнес-процесів HOTS (вперше в Україні з 2017 р.)
-
Робота в консалтинговій групі готельно-ресторанного бізнесу з реальними проектами
-
Тренінги, семінари та майстер-класи від відомих рестораторів, шеф-кухарів і готельєрів
-
Сучасна матеріально-технічна база з професійною кухнею, комп’ютерним класом, лабораторією барної справи і віртуальними симуляторами бізнес-процесів.
Регулярно проводяться семінари викладачів ЗВО інших країн, а також відомих рестораторів і готельєрів Одеси. Практична підготовка студентів проходить на провідних підприємствах готельно-ресторанного господарства, оздоровчих комплексах і базах відпочинку Одеси та області.
Студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» саме в ОНТУ надається унікальна можливість вже з першого курсу пройти міжнародну практику в країнах Європи і світу — у ресторанах та готелях США (в рамках міжнародної програми «Work and Travel»), Франції (за договором з компанією FEFU), Греції (від компанії Muzenidis Travel), Туреччині (від компанії Tez-Tour та Anex Tour), Німеччині (за договором з компанією МітОст) та інших країнах Європи (за договором з компанією AGL Travel та L-Tour). Щороку близько 100 студентів проходять таку міжнародну практику.